Har du nu smidt nøglerne væk IGEN?

Man tænker tit, jamen, det sker jo ikke for mig, så dum er jeg ikke, men det med at miste sine nøgler, kan rent faktisk ske for enhver. De falder ud af lommen, du glemmer dem på caféen. Uanset hvor smart du lige tænker, du er, så kommer du til at tabe dine nøgler mindst en gang i livet, og sådan noget er altså bare røv og nøgler. Måske kan det lige gå an, at man har smidt nøglen væk til sin mormor cykel, men hvis man mister husnøglen eller bilnøglen, så står man altså i en værre kattepine. Jeg har selv prøvet at stå med hårnåle og tennisbold i dørlåsen for at se, om lige netop jeg kunne gøre det umulige, men en låsetyv bliver jeg nok aldrig.

Hvad skal du gøre når du har mistet dine nøgler

Bevar fatningen, selvom det ser galt ud, så er det jo ikke verdens undergang. Tænk dig om, hvor kunne du have glemt dine nøgler henne? Tæl til ti og erkend at det er menneskeligt at fejle, og ring så op til din låsesmed I Roskilde, Slagelse, Ringsted eller hvor end du nu kommer fra. Det er ikke pinligt, men ganske almindeligt. Skete det her ikke for alle mennesker konstant, jamen, så havde vi jo slet ikke brug for låsesmede. Alt efter hvor travlt der er, så kan de være hos dig inden for femten minutter og inden for en halv time, så står du inde i din lejlighed igen. Det er da skønt. Og så kan du vælge om episoden skal forblive en hemmelighed, eller om den er god at fortælle til den næste julefrokost.

Nøgler er ikke for alle mennesker

Er du en klovn og gør det her tit. Bare kaster rundt med dine nøgler og fatter hat af, hvor de er henne, så kunne man også helt overveje at udskifte de dummer nøgler med app systemer eller andre låsesystemer, hvor du skal have adgangskontrol. Så skanner du dørhåndtaget med din app, og du er inde, eller du får en kode til døren, så du bare skal taste fire cifre for at komme inden for. Det er måske smart, hvis man er en nøgle torsk.