Har du mistet? Derfor har du brug for en bedemand

Man kan ikke gå igennem livet uden at miste nogen, man har kær. Det er desværre bare ikke en mulighed at komme igennem hele tilværelsen uden nogle ar på sjælen, og når vi mister, er det netop eksemplet på svære tider, hvor det hele gør mere ondt end normalt.

Desværre kan der ske det, at du mister nogen rigtig tæt på dig – så tæt at det er dig, der er ansvarlig for at planlægge deres afsked, altså deres begravelse. I en sådan situation kan det være svært at forholde sig til den praktiske opgave, fordi man er sårbar og har en hvirvelvind af tanker, bedst som man skal forholde sig til en ny virkelighed uden en man har haft så nært.

Fordi det kan være svært, er der mange, som vælger at bruge en lokal bedemand til at planlægge begravelsen. Du kan finde din egen lokale bedemand ved at klikke her.

Bedemanden er en fagperson, der lever af at hjælpe andre med at arrangere begravelser (eller bisættelser eller borgerlige ceremonier uden for folkekirken). Denne person kender til alle regler omkring dødsfaldet og kan hjælpe med at arrangere et personligt og smukt sidste farvel til den afdøde.

Det kan bedemanden gøre, fordi han eller hun kender lokallivet og kan sætte jer i kontakt med præst, lokalavis til dødsannonce, graver, stenhugger, blomsterbutik til kranse og meget mere. Samtidig kan bedemanden hjælpe med praktiske ting som at indberette dokumenter og hjemsøge begravelsesstøtte, som er en økonomisk støtte, der kan gives af det offentlige afhængigt af den afdødes formue m.m.

Bedemanden går derfor ind og skaber klarhed i en periode, hvor der netop er så meget tvivl og så meget sorg, at det er svært at overskue det hele. Den hjælp er meget vigtig, når man skal have tid til at være sammen med den øvrige familie og bearbejde et tab.