Er der knas i kærlighedslivet? Her er 3 gode råd til det gode parforhold

Et parforhold kan være krævende, især når man er kommet ud over den såkaldte honeymoon phase, hvor man er nyforelsket og kærligheden kører gnidningsfrit. Det er først når man kommer ud af denne fase af forholdet, at man rigtigt ser, hvor godt forholdet uspiller sig. Desværre oplever mange par, at det kan være svært at holde fast kærligheden, når nyforelskelsen er forsvundet. Her i artiklen finder du 3 gode råd til, hvordan du og din partner kan klare jer igennem hårde tider i jeres forhold. 

God kommunikation er nøglen til et sundt forhold 

Der er ikke noget vigtigere i et parforhold end at lytte til hinanden. Uanset om det gælder hverdagsting som at tage opvasken, gøre rent, snakke om, hvad der skete på arbejdet i dag, eller dybere ting som at snakke om og få indblik i din partners håb, drømme eller tanker, så er det essentielt at i lytter til hinanden og sætter jer ind i hinandens liv. Det kan nogle gange være svært at selv at skabe dialogen om disse ting imellem jer, her kan det altså være en god ide at få hjælp af en professionel. Parterapi Roskilde har flere erfarne parterapeuter, som står klar til at hjælpe dig og din partner, når der er knas i kærlighedslivet. 

Løsriv jer lidt fra hinanden

Når man er i et forhold, kan man godt tendere til at bruge rigtig meget tid sammen, og det er jo også skønt. Det er bare også vigtigt at huske, ikke at være fuldstændig afhængige af hinanden. Det er en god ide at komme væk fra sofaen, som I måske ender med at sidde i hver aften. Husk at komme ud til venner, veninder og familie. Dette kan I både gøre hver for sig, da det kan være sundt engang imellem at få lidt afstand fra hinanden. Men I kan også tage ud og være sociale sammen, det gør, at I måske ser nogle sider af hinanden, som I ellers ikke ville have set. 

Hold fast i romancen også i hverdagen 

Når der går hverdag i et forhold, kan magien og sommerfuglene i maven, som man plejede at føle under nyforelskelsen, nemt forsvinde. For at holde lidt gang i gnisten kan I gøre små søde ting for hinanden. Der skal ikke meget til, bare en berøring, et kys eller en god kompliment kan være nok. Det kan også være en ide bare en gang om ugen for eksempel, at lave en date-night, hvor I laver noget, som I begge kan lide. Der er ikke nogen, der har sagt, at kærlighed skulle være nemt, men små ting som disse kan være med til at bevare gnisten.