Værd at vide om en Zinfandel

Måske har du også, måske endda op til flere gange, stødt på vinen zinfandel, når du er ude at handle. Men hvad er en Zinfandel, hvordan udtales navnet, og hvilke retter smager den populære vin bedst sammen med? Det får du svaret på lige her. 

 

Hvad er Zinfandel?

Zinfandel, som udtales [ZIN-fan-del], er en blå drue, og er derfor hovedsageligt en rødvin, men laves også som rosé. Oprindeligt stammer druen fra Kroatien, men har sidenhen bredt sig, blandt andet til Californien. 

 

Zinfandel druen stammer oprindeligt fra Kroatien hvor den, lige siden den tidlige middelalder, har groet langs Dalmatinerkysten. Italienerne tog druen til sig, og begyndte at kalde den fine blå drue for Primitivo. 

 

Sådan smager en Zinfandel

Når du smager på en Zinfandel, vil du hovedsageligt blive mødt af en sød og krydret og harmotisk smagsoplevelse. Smage der kendetegner denne populære og kraftfulde vin er, blandt andet chokolade, blåbær, kirsebær, peber, lakrids, blomme, boysenbær, nødder, tranebær, svesker, kanel og allehånde. En Zinfandel er en kraftig vin, og langt de fleste vine, har gerne en alkoholprocent på mellem 13 og 16 procent. 

 

Går du efter en kraftig vin, med masser af smag og gerne let krydret, skal du vælge en rød Zinfandel, men disse er ret dyre. Er du mere til en simpel og mere let vin, der gerne må passe til den lette anretning, kan du med fordel vælge en af de mange “White Zinfandel”, der ofte også ligger i den mere prisvenlige kategori.