Bourgognevine går du aldrig galt i byen med

Tørster du efter franske vine – eller måske bare efter en god gaveidé? Med en bourgogne vin går du i hvert fald aldrig galt i byen. For hvor champagne godt nok er den dominerende spiller på markedet for festlige vine, da den mousserende vins skumsprøjt hæver humøret, får ingen vine smagsnuancer knapt så skarpt frem i oste, andebrøst og delikate svampe som bourgogne.

Bourgogne vin er ikke blot én ting

Bourgognevine vil typisk være rødvine, hvor det foretrukne druevalg er Pinot Noir, mens de hvide vine gerne laves på Chardonnay. Klassifikationen bourgogne dækker over vine med vidt forskellige terroir, hvilket naturligt nok giver stor variation på tværs af vine, når det gælder smagsintensitet, syrlighed og duftprofil. Køb bourgogne vine online for at prøve noget særligt.

Rødvine med kraftig smagsprofil

Rødvinene har ofte en rig og indbydende duftprofil, der gør dem til det perfekte supplement til aftensmaden. Smagsmæssigt kan vinene findes med anelser af urter og skovbær eller blot med den uforsonligt kraftige, opkvikkende smag fra de røde druer. Trods bourgogne er fransk, bliver den derfor lidt af en schweizerkniv. Den kan altid findes med rette kvaliteter til jobbet.

Gode, hvide dessertvine

Hvidvinene er gode dessertvine, hvilket ikke placerer dem i en særklasse. Vinene er dog fine – også dem, der lader Chardonnay sidde over for til gengæld at spille på de syrlige Aligoté-druer. Disse giver ofte vine med slank frugtkarakter, der gør dem ideelle til velkomstdrink, når du ikke er meget for at byde gæster på den til tider for velkendte champagnetekstur og smag.

Handl bourgogne lokalt

Vinene er franske, men du kan handle lokalt. I Roskilde er der vinbutikker, hvor du kan få en ekspedient i tale, som er velbevandret i verdens vinmarker og kan hjælpe dig med at finde den rette bourgognevin. Uanset om du har tænkt dig at drikke den selv eller give den i gave.