Must-haves i dit køkken

Der er adskillige redskaber, som er opfattet som must-haves i køkkenet. Det er ofte de redskaber, der er brugbare i flere forskellige henseender, og som er effektive under madlavning og er essentielle for at have et funktionelt køkken. Er du i tvivl om, om dit køkken har alle must-haves?

Læs med her, hvor du får en liste over de vigtigste must-haves i et køkken!

Den skarpeste kniv i skuffen

Det er alfa og omega at have skarpe knive i skuffen, så du med lethed kan skære dine grøntsager og kød, når der skal kokkereres. Ingen gider at arbejde med sløve knive! Derfor er en knivsliber endnu et must, så du aldrig skal gå ned på gode knive!

Ligeledes bør du have solide skærebrætter, og gerne i forskellige størrelser og tykkelser. Hav et fx skærebræt dedikeret til fersk kød. Hav et stort skærebræt til dine grøntsager, da man ofte skærer flere forskellige grøntsager i små stykker. Der vil også være skrald, plast og pap, som skal smides ud under madlavningen, og derfor skal du også have en indendørs skraldespand, du kan smide affaldet i. Vær opmærksom på, at man skal affaldssortere mange steder, så find et skraldesystem, der fungerer for dig, så du kan få sorteret alt dit affald korrekt.

Madtilberedningen

For at behandle din mad under de bedste forhold, bør du prioritere kvaliteten af dine pander og gryder. Sørg for at have gryder i forskellige størrelser og typer, så du kan tilberede et bredt udvalg af retter. Ligeledes bør du have ildfastefade til madtilberedning i ovnen. Og husk så endelig at have grydelapper, så du ikke risikere at brænde dig med et hviskestykke eller noget andet stof, når du skal have maden ud ad ovnen.

Tilbereder du kød eller er du vild med at temperere chokolade? Så er det et must-have at have et termometer!