Mad til døren i Roskilde: De sunde alternativer

Det kan nogle gange være svært at finde tid og overskud til at lave sunde og nærende måltider i en hektisk hverdag. Efter en lang dag på arbejde er det svært at have energi til både at udtænke et sundt måltid, handle ind til det og derefter lave det selv. Derfor er det nemt at ty til det alternativ, der hedder take away. Det er desværre bare lidt for let at komme til at vælge et usundt måltid, når der skal bestilles take away, for det er helt klart fastfoodkæder og fiberfattigt mad, der dominerer på take away fronten. Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig med, hvordan du finder frem til og får leveret de bedste sunde alternativer her i Roskilde.

 

Sund take away

Du kan hurtigt og uden besvær finde hundredvis af burgere, pizzaer, snaskede pastaretter, pommes frittes og andre friturestegte madvarer på diverse madudbringingsapps, men det er vanskeligt at finde et nærende og sundt måltid, der indeholder den rette mængde fedt, protein og kulhydrat. Et godt tip er dog altid at gå efter steder, der reklamerer med, at de bruger friske og økologiske råvarer, fordi du på den måde sikrer dig, at maden er i god kvalitet og ikke blot er taget op fra en fryser og dyppet i varm olie. Inden for kategorien take away roskilde bør du eksempelvis kende til et sted som Korn – To Go, der blandt andet laver sunde salater og sandwiches. Alt deres mad laves løbende gennem hele dagen, så du er sikker på at få et friskt måltid, når du bestiller take away hos dem. På den måde kan du sagtens bestille take away hjem til dig efter en stresset arbejdsdag uden at have dårlig samvittighed.

 

Måltidskasser

En anden måde at få ordentlig mad i en hektisk hverdag er ved at bestille måltidskasser. Måltidskasser er blevet utrolig populært hos os danskere inden for de sidste par år, og flere og flere er hoppet med på bølgen. Måltidskasser har netop det formål at give dig mere tid, energi og overskud i den travle hverdag samtidig med, at du hverken behøver at handle, udtænke madplaner eller bestille take away for den sags skyld. Vi lever også lige nu i et samfund, hvor der er stort fokus på madspild og overforbrug af mad, og her er måltidskasser altså et utrolig godt middel til at bekæmpe dette. Du får kun lige nøjagtig de specifikke varer leveret, som du skal bruge til måltiderne, således der ikke går noget til spilde. Du undgår også at impulskøbe snacks og tilbudsvarer i supermarkedet, fordi du netop ikke behøver at sætte dine fødder i et supermarked, hvis du er tilmeldt en måltidskasse. Samtidig får du også en masse inspiration til lækre måltider, som du måske ikke selv ville have fundet på. Det er altså et sundt alternativ til meget andet mad, der leveres til døren, og det gør samtidig din hverdag en hel del lettere.