Spareguide: 5 nemme tips til dig, der vil spare penge på Roskilde Festival

Er du træt af altid at være den, der skal nasse på de andre, når du er på Roskilde Festival? Mange af os kommer desværre hjem med en tom pengepung, når vi vender snuden hjem fra festival. Der er dog gode muligheder for at spare penge, når du er på Roskilde, hvis blot du gør en indsats.

Herunder følger en guide til dig, der vil spare penge, når du er på Roskilde – så du kan nyde hele festivalugen, uden du skal bekymre dig om, hvorvidt du er gået fallit, når du kommer hjem. Og du kan faktisk sagtens få en god festival, uden det nødvendigvis betyder, at du skal leve på overtræk, når du kommer hjem.

#1: Brug penge på en ordentlig festivalstol

Det er muligt at købe festivalstole på Roskilde, men de koster væsentligt mere, end hvis du køber dem, før du tager afsted. Af samme årsag er det en god idé at investere i en ordentlig festivalstol, som kan holde hele festivalen igennem. Der findes mange forskellige modeller, men festivalstolen fra Festivalkits.dk er et oplagt bud på en god og solid festivalstol, som kan holde til lidt af hvert.

#2: Tag mad med hjemmefra

En af de absolut dyreste poster på Roskilde Festival er maden. Det er derfor en god idé at sørge for at bruge få penge som muligt på mad fra de mange madboder, selvom det kan være svært, når det hele smager så godt. Det gør sig særligt gældende, når du har opbygget en promille igennem dagen. Derfor kan det være praktisk at tage morgenmad og frokost med hjemmefra, så du ikke skal have pengepungen frem, hver gang du skal have stillet sulten.

#3: Køb alkohol i Tyskland eller i det lokale supermarked

Ingen festival uden alkohol, selvom det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Heldigvis er der rig mulighed for at købe drikkelse udenfor festivalpladsen, og hvis du er i god tid, kan du altid køre et smut til Tyskland for at købe endnu billigere drikkevarer. Det er den bedste løsning, medmindre du bor på Sjælland, hvor du både skal betale mere i benzin, ligesom du også skal betale for turen frem og tilbage over Storebæltsbroen. Er det tilfældet, kan du i stedet gå på tilbudsjagt i dit lokale supermarked.

#4: Papvin er billigere end fadøl

Det er ingen hemmelighed, at en stor del af Roskilde går ud på at være beruset, uanset hvad Sundhedsstyrelsen så måtte mene om det. Det er dog dyrt at købe fadøl, når du er kommet ind på festivalpladsen, men heldigvis er der andre muligheder. Generelt er det langt billigere at købe deres papvin end at investere i store fadøl – og her er der penge at spare, hvis du vel at mærke kan lide papvin.

#5: Køb et billigt telt, som er nemt at slå op

Dit telt går næsten med garanti i stykker, når du er på Roskilde Festival – og hvis du er én af dem, der bliver, indtil festivalen lukker, så er der stor sandsynlighed for, at du ikke får det med hjem, da der er tradition for, at de bliver smadret på den sidste dag. Derfor er der helle ingen grund til at investere i det dyreste telt, du kan finde. Snarere tværtimod. Du bør købe det billigste telt, du har mulighed for, hvis du vil spare penge, når du er på festival.