Få styr på finansiel konsolidering

Har I helt styr på, hvad finansiel konsolidering indebærer? I er formentlig vant til at udføre regnskaber løbende, så den del er der styr på – men hvis der er tale om en koncern, hvor der er moderselskab og forskellige søster- eller datterselskaber, så er det, at finansiel konsolidering kommer på tale. Her trækkes de finansielle data ud fra alle selskaberne og samles i et regnskab, så man kan få overblikket over den finansielle situation i den samlede koncern. Det kan du læse mere om her: Koncernregnskab konsolidering.

For at lave en finansiel konsolidering, der er overskuelig og indeholder de rigtige tal, er det vigtigt, at der bliver renset ud i alle de mellemregninger, der eventuelt måtte være. Hvis jeres virksomhed desuden har datterselskaber i udlandet, kan det være, en del af regnskaberne er i andre valuta end kroner, og så er det nødvendigt også at få lavet konverteringer, så I har det hele i samme valuta.

Find en god løsning på regnskabet

At lave finansiel konsolidering er et godt værktøj for jer, når I vil analysere, hvordan tingene egentlig går i koncernen. Det er den bedste måde at skabe sig et overblik på, men det kan føles som en langvarig proces med en masse mellemled, der skal overstås. Derfor anbefales det da også, at I får en software, der kan hjælpe jer med regnskaberne, så processen kan automatiseres. På den måde kan I have medarbejdere, der udelukkende arbejder med statistik og analyse, frem for at fokusere på de manuelle processer.

Ved at vælge den automatiske proces minimerer I også risikoen for fejl. Her opstår ikke en lille regnefejl eller et forkert indtastet symbol, så forhåbentlig vil I opleve, at processen med at få lavede de samlede regnskaber i virksomheden forenkles meget. Det betyder, at I kan fokusere meget mere på alle de andre opgaver, I har i virksomheden.