Sådan sikrer du virksomheden mod corona-smitte

Dette indhold er sponsoreret.

Efteråret og vinteren varsler stigende corona-smitte blandt både vaccinerede og ikke-vaccinerede. For ikke at ende i hjemsendelser og syge medarbejdere er der dog flere forskellige ting, du som arbejdsgiver kan gøre for at sikre dig og dine medarbejdere bedst muligt mod corona-smitte.

Her får du et par gode råd til at gå virus-sæsonen i møde med sundheden i god behold.

Den gode og effektive rengøring

En god rengøring skal ikke bare se ren ud – den skal også dræbe bakterier og vira. At kaste ekstra tid og penge i erhvervsrengøring er derfor en rigtig fornuftig idé i den kommende tid.

God rengøring af arbejdspladsen skal komme omkring alle berøringsflader. Derfor skal alt fra arbejdsborde til håndtag og kaffemaskiner rengøres hver dag for at minimere risikoen for smitte via berøringsflader.

Arbejd hjemme hvis muligt

Når mennesker er tæt sammen, så vil der opstå smitte. Det er der vist ikke længere nogen på denne jordklode, der er i tvivl om. Sygdom og virus-sæsonen har altid været hæmmende for en virksomheds produktivitet, og nu er et godt tidspunkt at ændre tilgangen til spredning af sygdom.

Selvom langt de fleste arbejdspladser nu er tilbage til en normal hverdag med fuldt tilstedevær på arbejdspladsen, så kan det alligevel være en god idé at huske medarbejderne på hjemmearbejdspladsen.

Hvis det er en mulighed på netop din arbejdsplads, så gør medarbejderne klart, at det er en god idé at arbejde hjemme indimellem – og især hvis man er det mindste snottet eller syg.

Husk corona-rådene

Måske var du lige ved at gemme håndspritten og corona-infoskiltene langt væk – men vent lige lidt.

Det er fortsat en rigtig god idé at huske medarbejderne på vigtigheden af god håndhygiejne og afstand.

At have skilte eller påmindelser hængende på arbejdspladsen kan fortsat være en god idé for at minde om, at corona stadig spredes og eksisterer. Bliv også ved med at have sprit stående ved kaffeautomaten, ved indgangen, ved toilettet eller andre steder, hvor det kan give mening på arbejdspladsen.

Giv medarbejdere fri til test og vaccination

Jo flere der bliver testet – og ikke mindst vaccineret – jo nemmere bliver det at bremse corona-smitten. Ingen skal eller kan tvinges til nogen af delene, men som arbejdsgiver kan du i hvert fald sørge for, at arbejdet ikke bliver en undskyldning for ikke at blive testet eller vaccineret.

Det kan du for eksempel gøre ved at fortælle, at der gives fri til test eller vaccination eller endda, at medarbejderne frit kan bruge arbejdstiden til det.