Er det sandt, at hampolie kan forbedre søvnen?

Der findes et hav af velmenende råd til dem, der gerne vil forbedre deres søvn. Ét af de råd, der ser ud til at have vundet større indpas i de senere år, er at tage hampolie. For der findes efterhånden flere, der har prøvet dette produkt og mener at have forbedret kvaliteten af deres søvn i betydelig grad. Men kan det egentlig passe, at hampolie kan forbedre søvnen? Bliv klogere ved at læse med her, eller prøv selv et udvalg af hampolie for at mærke efter på egen krop.

Manglende videnskabeligt bevis

Det er svært at give et klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt hampolie kan forbedre søvnen. Nogle mener det helt afgjort. Andre er mere skeptiske. En del af grunden er formentlig, at der mangler videnskabeligt bevis for det.

Når flere alligevel mener, at det har en positiv effekt, så er det i høj grad, fordi de selv beretter at have oplevet det. Og mens der altså fortsat mangler videnskabeligt bevis, så er det noget, der forskes mere i. Derfor går der måske ikke længe, før du kan få et mere klart svar.

Gode personlige beretninger

Der er altså flere, der trods den manglende viden på emnet, der har positive beretninger om hampolie og dets effekt på deres søvn. Selv hvis du er skeptisk, så kan der altså være en værdi i at lytte til disse. For hvis du ønsker at forbedre søvnen, så kan dette måske være et middel, der vil hjælpe dig.

Går du med overvejelser om, hvorvidt det er sikkert eller måske overhovedet lovligt, så kan du være rolig. Selvom nogle måske ville forbinde det med ulovlige euforiserende stoffer, så er hampolie fuldstændigt lovligt og ikke euforiserende. Det indeholder kun en meget lille mængde THC, og produktet testes i øvrigt af en 3. part. Derfor er der intet at frygte på dette punkt.