Har du svært ved at få enderne til at hænge sammen? Få overblik over din hverdag her

Er din kalender konstant fyldt op med møder, arbejde, pligter og lignende, så vil du helt sikkert kunne nikke genkendende til, at det kan være svært at få enderne til at hænge sammen. Faktisk er det en velkendt frustration hos mange familier, og der findes heldigvis måder, hvorpå du og din familie får nemmere ved at nå alt det, I skal, uden at I løber rundt.

Sæt jer ned for at skabe en rutine sammen

I en familie har hvert individ typisk sin egen dagsorden og derfor også sine egne rutiner. På den måde følger man bare sine egne rutiner uden egentligt at tænke på de andre. Derfor kan der nærmest gå flere dage, før man egentligt snakker sammen, og det kan være en ubehagelig følelse. Sæt jer ned for at skabe en rutine sammen hvor I hjælper hinanden. Det vil I stensikkert kunne drage fordele af.

Indret jeres hjem praktisk og smart

Er der konstant uro i jeres hjem, og er der kontant nogen, der går ind og ud, så er det vigtigt, at jeres hjem er indrettet praktisk. Det er også væsentligt, hvis man eksempelvis har meget travlt. Praktisk og smart kan betyde mange ting, og det er naturligvis meget individuelt. Benyt eksempelvis stærke materialer som både er slidstærke og smarte.

Overvej om der er noget, du kan undvære

Bruger du meget tid på sofaen foran fjernsynet, eller går du mange lange ture med jeres hund, så kan det i det store billede være sådan noget, som kan forhindre dig i at være i nuet og dermed opleve stress og jag. Overvej om der er noget i din hverdag, som du kan undvære eller trappe ned på. Der vil helt sikkert være noget spildtid, som du kan bruge mere fornuftigt.

Sørg for at have dig selv med

Lige gyldigt hvor mange ting man har om ørene, så er det vigtigt, at man har sig selv med i det, man laver. Det betyder, at du skal følge din mavefornemmelse i alle aspekter af dit liv. Ofte kan utilfredshed påvirke din livsglæde, som i sidste ende vil kunne påvirke både dig selv men i høj grad også dine omgivelser.

Invester i et smart skema hvor alle planer indskrives

Det lyder måske uoverskueligt, men hvis I køber en stor kalender, som kan hænges op på væggen i køkkenet, har du muligheden for at få overblikket over hele husholdningens planer. På den måde behøver du ikke at gå og tænke på det i hovedet, hvilken vil give dig mere overskud i hverdagen. På den måde kan du også være sikker på, at du ikke glemmer noget.

Go with the flow

Der vil altid være perioder, hvor man har mere at lave end i andre perioder. Derfor er det væsentligt at huske på, at det er okay at følge sig stresset i perioder. Du skal dog reagere, hvis det er en følelse, som bliver siddende, og som ikke forsvinder, når du slapper af.