Hvad er det bedste tag for mig?

Skal du have skiftet dit tag ud med et nyt, men er du i tvivl om, hvilket tag, der passer bedst til dit hus og dig? Vi gennemgår her nogle af de mest populære tagtyper, så du får et bedre indblik i, hvilken løsning, der passer godt til dit hus.

Ståltag

I gamle dage brugte man kun tegl, når man lagde nyt tag, og ståltag var primært en løsning til landbrugsbygninger. I dag bruger flere og flere dog stålplader til alt fra parcelhuse til større ejendomme i ejer- og andelsforeninger. Ståltaget er nemlig en attraktiv løsning, da det både holder længe og generelt er billigere end tegltag. Et ståltag kan holde i 40-50 år, men afhænger selvfølgelig af, hvilke stålplader, du vælger – og det samme gør prisen naturligvis. Et nyt tag af stålplader koster typisk mellem 700-800 kr. pr. m2. Taget kommer også i mange forskellige farver, så du kan finde lige præcis den farve, som passer til dit hus.

Tagpap

Et tag i tagpap er en billig løsning, da materialet i sig selv er billigt og det samtidig er nemt at lægge. Tagpap er generelt en udbredt løsning til mindre projekter som f.eks. udehuse og carporte, da det nemt kan lægges selv – og så har det faktisk også en fin levetid på 30-50 år. Prisen afhænger dog i høj grad af, hvor mange lag tagpap, der skal lægges. Tagpap har en kvadratmeterpris på 900-1500 kr., og det er derfor ikke den ideelle løsning, hvis man for det første skal over i den dyre ende eller har et stort område at dække og der skal flere lag til. Det er dog en god løsning, når man vælger at lægge det selv på udehuse og carporte.

Tegltag

Tegltaget har i mange år været den mest almindelige tagtype herhjemme – især fordi det har en lang levetid på 50-75 år, når det er lavet ordentligt. Der er dog nogle begrænsninger i forhold til, hvor der kan lægges tegltag. Det kræver nemlig en hældning på minimum 20 grader, men det er generelt meget udbredt herhjemme, da vi har meget nedbør. Tegltag findes i et hav af forskellige farver, enten med tilføjet farve eller naturlig farve. Tegl med naturlig farve falmer ikke i samme grad som tegl med tilføjet farve, og det kræver derfor mindre vedligeholdelse. Et nyt tegltag koster mellem 1000-2300 kr. pr. m2, og det er primært på grund af at der er stor forskel på kvaliteten og samtidig kommet det også an på sværhedsgraden af dit tagprojekt.

Eternittag

Et eternittag er produceret i fibercement, og det gør det til et meget let tag. Det kan derfor lægges på langt de fleste bygninger, både parcelhuse, villaer og fabrikker. Det er generelt en populær løsning, da det fint kan holde til den store mængde nedbør, vi får herhjemme og så holder det også rimelig længe i forhold til prisen. Taget kan holde i 30 år, og så koster det omkring 120.000 kr. til et almindeligt parcelhus.

Hvis du er i tvivl om, hvilken tagtype, du skal vælge – eller gerne vil have et godt tilbud på et nyt tag – kan du med fordel tage et kig her: https://jysktagkompagni.dk/.