Et område med stor variation

gade

Der er ingen tvivl om, at Roskilde af mange anses for et område med masser af muligheder. Det gælder, uanset hvilket aldersgruppe og livsperiode man befinder sig i. Det er nemlig en egn, hvor der er plads til mange forskellige typer af mennekser.

Dejlige familiekvarterer

Først og fremmest er Roskilde by og omegn et område med masser af familiemuligheder. Det er ikke tilfældigt, at rigtig mange familier nyder at bo i eller udenfor byen. Det er nemlig et trygt område, hvor der samtidig sker en masse.

Når du kører rundt i Roskilde, vil du se en masse dejlige parcelhuskvarterer. Her ser du indkørsler med ærtesten, børn der leger med hinanden og gode naboskaber. Derudover er der selvfølgelig rigtig gode muligheder for pasning, skoler og uddannelse.

Ungdomsliv

Der er heller ingen tvivl om, at Roskilde også er et rigtig godt område for unge. Først og fremmest er byen stor nok til, at der faktisk er en masse liv. Derudover kender de fleste selvfølgelig til den store festival, som er placeret lidt udenfor byen. Generelt må det siges, at den tiltrækker mange tusinder af unge mennesker hvert år. Det er dog langt fra det eneste, byen har at byde på til unge.

Der er eksempelvis også Roskilde Universitet, som er et stort trækplaster. Udover at være et godt sted at uddanne sig er det kendt for at have et fantastisk ungdoms- og studieliv. Det er enormt attraktivt at vide, at der sker en masse ting, hvor man studerer. Det tiltrækker naturligivs mange unge hvert år.

Tæt på København

Det er svært at komme udenom beliggenheden, når man taler om Roskilde. Byen er placeret centralt på Sjælland, og det giver gode muligheder for at komme rundt. Først og fremmest er afstanden til København selvfølgelig lille. Det er selvsagt noget, mange benytter sig af.

Det tager ikke lang tid at tage et smut ind til hovedstaden. Det kan være, man skal på en stor shoppetur eller bare besøge nogle bekendte. Selvom Roskilde er dejlig, er det selvfølgelig godt at vide, at man hurtigt kan komme ind til noget større. Måske har man ikke lyst til at bo i en by af Københavns størrelse, men så kan man komme på hyppige besøg. Det er en rigtig god balancegang for både yngre par og familier, som gerne vil have lidt af begge dele. Det samme gælder for unge studerende, som sagtens kan bosætte sig i Roskilde.