Vælg den rigtige trampolin til dig

Hvordan kan jeg blive underholdt og have det sjovt, når det er uden for sæsonen for aktiviteter på dyrskuepladsen? Vi har tænkt tanken mange gange, og vi er nu kommet frem til det helt perfekte svar; du anskaffer dig en trampolin. Trampoliner er evigt sjove, og det bliver aldrig kedeligt at hoppe på livet løs. Man kan konstant udfordre sig med nye spring, og på den måde kan man både grine og få motion på samme tid. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal ud og vælge den rigtige trampolin? Vi har tænkt det samme, og efter at have kigget på en trampolin test, er vi nu nået frem til en række gode bud, som vi her vil dele med dig.

Hvilken type trampolin skal jeg bruge?

Der findes flere forskellige typer af trampoliner, og du må derfor kortlægge, hvilken type som er den rigtige for dig. Det afhænger langt hen af vejen af, hvad der er din intention for, hvad trampolinen skal hjælpe dig med. Er trampolinen til dine børn? Er den til at have det sjovt? Eller det måske for at få motion ind i din hverdag? Der findes fire forskellige typer af trampoliner: fristående havetrampolin, nedgravet havetrampolin, fitness-trampolin og en airtrack. 

Den fritstående udgave er den mest populære inden for havetrampolinerne. Denne type trampolin har ben monteret, som gør at den er hævet over jorden. Dette gør den smart hvis du også ønsker at bruge have til andre aktiviteter, da den nemt kan flyttes rundt. Ulempen er dog, at den fylder markant i billedet, og der kan være en risiko for, at du ved uheld kan falde ned. 

Disse ulemper er fjernet ved den nedgravede udgave, den har så dog den ulempe, at den ikke kan flyttes rundt. Ønske du en dag at skille dig af med trampolinen, skal du også her være opmærksom på det hul den efterlader. 

Fitness trampolinen er en markant mindre trampolin end de andre modeller. Den er kendetegnet ved, at den som regel kun har en diameter på 100cm-150cm, og kan benyttes både inde og ude. Denne type trampolin er blevet mere og mere populær til forskellige træningsformer.

Den sidste af de fire typer af trampoliner er airtracken. Airtracken bør ses som et alternativ til den klassiske trampolin, da den i virkeligheden er en oppustelig måtte. Den kan fås i flere forskellige længder efter behov, og bruges ofte til mere specifik springgymnastik. Puster man den op på en græsplæne, så får man et behagelig og blødt underlag at springe på.