Sådan færdes du sikkert på din cykel

Der er mange fordele ved at cykle. For det første er det godt for dig, idet du får rørt dig en hel masse. Herudover er det også en miljøvenlig løsning, idet cyklen ikke udskiller nogen former for drivhusgasser. Dog er det heller ingen hemmelighed at det kan være farligt at cykle, hvis du ikke tænker dig om. Herunder kan du læse om hvordan du færdes sikkert på cykel.

Lær at gøre brug af de rigtige signaler

Når du færdes på cykel i trafikken, er det vigtigt at du lære at bruge de rigtige signaler. Dette skyldes at bilisterne på den måde kan forudsige hvad du gør, og herved kan tage hensyn til dig i trafikken.

Reglerne er i virkeligheden ret simple. En arm ud til venstre mener at du vil dreje til venstre, en arm til højre mener du vil til højre, og en hånd lige op i luften mener at du bremser.

Husk at tage forbehold når du cykle i mørke

Ikke nok med at der er nogle signaler du bør være opmærksom på, bør du også tage nogle forbehold når du cykler om aftenen eller natten. Her bør du sørge for selv at være iklædt en refleksvest, så bilisterne kan se dig. Ikke nok med dette er det også vigtigt at du har cykellygterne tændt om aftenen, igen for at gøre dig mere synlig i trafikken.

Tænk over om det er på tide at udskifte din cykel

Alt efter din alder kan du også overveje om det måske er på tide at skifte cykel ud med en bil. Fordelen ved at have cyklet en del som ung, og at du har kunne færdes sikkert i trafikken, er at du allerede nu kender en del af færdselsreglerne. Herudover vil du typisk også være bedre til at orientere dig. Du kan finde din kommende køreskole hos kore.dk.