Roskilde Dyrskue

I Roskilde finder du Roskilde Dyrskue, som er Danmarks største dyrskue med mange års historie bag sig. Her finder du alle informationer og Roskilde Dyrskue, og du finder afsnit om:

  • Priser og åbningstider
  • Parkering og transport
  • Oplevelser i Roksilde Dyrskue
  • Skoledag på Roskilde Dyrskue
  • Om Roskilde dyrskue

Priser og åbningstider

Roskilde dyrskue er et sted for hele familien, og der vil være noget for jer alle. Roskilde dyrskue løber i 2019 af stablen fra d. 31. maj til 3. juni, og her vil der være åbent næsten hele dagen. Fredag og lørdag er der åbent 8-20, og om søndag er det fra 8-18. Spisesteder og hesteshowet har åbent længere ud på aftenen, også selvom der er lukket for billetsalget i Roskile Dyrekue. Nogle aktiviteter vil lukke allerede kl 17. vil børnene gerne se når dyrene kommer i staldene, så er dette også muligt. De fleste porte lukker sen aften, og kun port 3 ved Darupvej holder længde åbent på Roskilde Dyrekue.

Når du skal købe din entrébillet, så har du to muligheder; du kan købe den på selve Roskilde Dyrekue, eller også kan du købe den på nettet. Fordelen ved at købe din billet på nettet er, at du slipper for at stå i kø ved Roskilde Dyrskues billetsalg, hvilket kan være en stor fordel.

Prisen for en voksen er 130 kr., og køber du online sparer du omkring 10%, da du får billettet til Roskilde Dyrekue til 120 kr. børn mellem 6-12 år koster 50 kr., og så koster det 90 kr. for pensionister og studerende. Køber du til pensionister online, så sparer du også 10%. Skal du have familien med på Roskilde Dyrskue, så kan det være, at I skal købe jer en familiebillet. Her får du entré til Roskilde Dyrekue for 2 voksne og 3 børn i alderen 6-12 år for 320 kr. Dette skal købes online.

Er du bare vild med Roskilde Dyrskue, så kan du også købe en billet til alle tre dage. En billet til hele weekenden på Roskilde Dyrskue koster 24+ kr. for voksne og 100 kr. for børn mellem 6-12 år. På den måde kan I være med til alt det, der sker på Roskilde Dyrskue, da der vil være et væld af aktiviteter hver dag.

Parkering og transport

Når du skal besøge Roskilde Dyrskue, så kan du komme til og fra på forskellige måder. Har du bilen med på Roskilde Dyrskue, så kan du parkere på Dyrskuets parkeringspladser. Parkering ved Roskilde Dyrskue er ganske gratis, og du vil blive ledt på plads af P-vagterne, der står ved de tomme pladser. Når du tager bilen til Roskilde Dyrskue, så er det nemt at komme hertil via Holbækmotorvejen. Du skal bare benytte dig af afkørsel 10 eller 13 til Roskilde Dyrskue.

Vil du hellere lade bilen stå hjemme, så kan du nemt tage toget til Roskilde Station. Roskilde Dyrskue har en shuttlebus fra Roskilde Station og direkte til Dyrskuepladsen. Denne shuttlebus kører imens Roskilde Dyrskue har åbent. Bussen afgår ved parkeringspladsen syd for stationen.

Oplevelser på Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue byder på tre dage fyldt med oplevelser for hele familien. Her er der noget for børnene, madværksteder, børnedyreskue, maskiner og et stort hesteshow. Starter vi med børnene, så er der blandt andet mulighed for at køre på ATV’ere på pladsen. Der er også en stor halmlabyrint, hvor børnene skal finde vej igennem de store gange. Roskilde Dyrskue har også et tivoli for børn, hvor de kan få sig et godt grin i en af de gode forlystelser. På 4Hs børnedyrskue udstiller børn og unge deres kæledyr. Dette er en stor oplevelse for de besøgende børn, og der vil være en række oplevelser og aktiviteter i 4H-området.

I madværkstedet på Roskilde Dyrskue kan de besøgende arbejde med sæsonens bedste råvarer. Her er der noget for hele familien, og der vil være inspiration til, hvordan du kan få mere grønt ind i madlavningen. Grøntsager fra udstillere er hovedingredienserne i Roskilde Dyrskues madværksted. Du kan også møde avlerne af de forskellige grøntsager. Tilmelding sker blandt andet på Roskilde Dyrskues hjemmeside.

Det er også muligt at se de mange maskiner, som der er på Roskilde Dyrskue. Gå en tur på gårdpladsen, hvor der holder store maskiner, som landmændene bruger i dagligdagen. Her kan du snakke med en landmand om maskinerne, og der vil være oplevelser for børn i alle aldre. Der er også de Nordiske Mesterskaber i STIHL Timbersports. Er konkurreres der med økser og motorsave på Roskilde Dyrskue, og det hele foregår på den store scene med mellem Traktortrækket og Maskinringen. Se også det årlige Traktortræk Sjælland på Roskilde Dyrskue. Dette foregår:

  • Fredag kl 12 og 16
  • Lørdag kl 12 og 16
  • Søndag kl 11 og 15

Skoledag på Roskilde dyrskue

Det er også muligt for skoleelever at besøge Roskilde Dyrskue i undervisningen. Fredag d. 8. juni 2018 kan skolebørn komme og lære om det danske landbrug og se flere end 1.500 landbrugsdyr. Roskilde Dyrskue afholder denne skoledag for mere en 4.500 skoleelever, og det koster 250 kr. for 25 elever og to lærere. Der er begrænsede pladser, og derfor bør du bestille i god tid.

Roskilde Dyrskues skoledag giver eleverne mulighed for at deltage i en lang række af aktiviteter og oplevelser. De kan deltage i madværksteder, stoppe pøler med Slagteriskolen, lave halmballer, se får blive klippet, skyde med bue og pil og meget andet. Roskilde Dyrskue er kåret som Bedste Børneevent, og derfor er dette en dag, der sikrer kvalitet, læring og leg. Der er også en quiz, der guider eleverne rundt på Roskilde Dyrskue, hvor de lærer om Dyrskuens mange dyr.

Om Roskilde Dyrskue

For at få lidt historie med, så kommer der her en kort fortælling om Roskilde Dyrskues tilblivelse. I 1882 bliver den første dyrskue afholdt på Sjælland, og dette skete i Roksilde d. 13 og 14. juli 1882. I anledning af Stavnsbåndets ophævelse blev der afholdt en stor Dyrskue i Bellahøj i 1938. Efterfølgende i 1969 blev Dyrskuepladsen i Roskilde til, og siden da har der hvert år været Dyrskue på pladsen. Roskilde Dyrskue kan i 2019 fejre 50 års jubilæum.