Roskilde Bibliotek

I Roskilde finder du Roskilde Bibliotek, som er det største bibliotek i en samling på hele seks biblioteker i området. Her kan du læse mere om Roskilde Bibliotek, og vi vil komme omkring områder som:

  • Åbningstider
  • Roskilde Bibliotek
  • roskildebib.dk og login
  • Arrangementer

Åbningstider

Roskilde Bibliotek er et sted for alle, og derfor er der nogle lange og gode åbningstider. Roskilde Bibliotek er åbent, når du har tid, og du kan komme både tidlig morgen og aflevere materiale døgnet rundt. Hver morgen mellem 8-10 er der selvbetjent åbent i bibliotekets caféområde, hvor du kan gøre en række af de praktiske ting. Du kan reservere materialer, og så kan også sætte dig med en bog på biblioteket. Morgenkaffen kan du klare i automaten på Roskilde Bibliotek. Selve biblioteket åbner kl 10, hvor der vil være personale, der står klar til at hjælpe dig.

Bibliotekets officielle åbningstider er 10-19 med personale i hverdagene, 10-14 om lørdagen og 12-16 om søndagen. På helligdage, påskelørdag, rundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaften samt 1. maj lukker Roskilde Bibliotek allerede kl 12.

Hele døgnet rundt kan du aflevere dine lånte materiale på Roskile Bibliotek. Det kan nemlig være svært at passe åbningstider ind, hvis du har en travl hverdag. På Roskilde bibliotek kan du aflevere dine materiale i afleveringsanlægget, der er installeret ved hovedindgangen. Husk dine loginoplysninger eller sygesikring ved aflevering.

Roskilde Bibliotek

Roskilde Bibliotek er en del af de fem biblioteker og en bogbus, der er beliggende i Roskilde Kommune. Roskilde Bibliotek byder på et væld af forskellige arrangementer og services, som du som forbruger kan få stor fornøjelse af. På Roskilde Bibliotek er er gratis WiFi for alle, og derfor er det et godt sted for blandt andet studerende at sidde. Det er også muligt at kopiere, printe og faxe mod betaling på Roskilde bibliotek. Og så kan du tage et spil Fifa i sofaområdet, eller besøge den dejlige café, som du finder på Roskilde Bibliotek.

Du finder også en afdeling af Borgerservice på Roskilde Bibliotek, hvor du kan få løst nogle af de opgaver, som der er hos Borgerservice. Her kan de mest gængse løses, men somme tider vil det kræve, at du besøger Borgerservice på Roskilde Rådhus, hvis ikke opgaverne kan løses på Roskilde Bibliotek. Borgerservice på biblioteket har åbent samtidig med, at der er personale på Roskilde Bibliotek.

Er du musikinteresseret, så kan du låne bibliotekets store flygel, som du frit kan spille løs på. Der er også en scene på Roskilde Bibliotek, som er til fri afbenyttelse. Har du en drøm om at optræde med din egen musik eller med dit band, så er dette en mulighed på Roskilde Bibliotek. Du kan nemlig få lov til at spille for venner og bekendte på scenen. Scenen er placeret i Musikbiblioteket på Roskilde Bibliotek. Den er udstyret med en mixer, der har 6 indgange til mikrofoner. Du finder også en elektrisk guitar, en westernguitar og et keyboard ved scenen. Der er ligeledes tre mikrofoner, som du kan låne.

Roskildebib.dk og login

På Roskilde Bibliotekernes hjemmeside, roskildebib.dk, kan du finde alle de informationer, som du måtte have brug for. Her kan du se, hvad der sker på Roskilde Bibliotek og de fem andre biblioteker i kommunen. Du kan først og fremmest finde en søgemaskine, der kan vise dig alle de bøger, som Roskilde Bibliotek har i deres system. du kan se status på bogen, så du ikke kører forgæves. Samtidig kan du finde et menupunkt, der fortæller dig en masse om, hvad der er kommet af nye spil og film på hylderne, og så kan du læse mere på bibliotekernes lytteklubber.

Der er også et punkt, der fortæller dig noget om de events og arrangementer, der vil være på Roskilde Bibliotek og de fem andre steder. Her vil der være noget for alle, og især i skoleferier er der ekstra mange arrangementer for skoleeleverne. Du kan også se alle de faciliteter, som der er på bibliotekerne, og så er der et arkiv med fotos og andet fra Roskilde Bibliotekerne.

Når du skal låne, reservere eller andet på Roskilde Bibliotek, så skal du være oprettet som bruger på biblioteket. Du skal ned på dit bibliotek og bede om at blive bruger af biblioteket, hvorefter du skal vælge en pinkode på fire cifre. Du kan også logge ind med NemID. Herefter kan du via hjemmesiden logge ind med dit CPR-nummer og din kode. Her kan du se status på dine bøger, afleveringsfrist og meget andet.

Arrangementer

Roskilde Bibliotek er ikke kun et sted, hvor du kan låne bøger og film. Der sker meget andet på biblioteket, både i hverdage og i weekender. På roskildebib.dk kan du finde alle de arrangementer, der er på både Roskilde Bibliotek, men også andre biblioteker som Viby Bibliotek og Gadstrup Bibliotek. Noget, som du ofte kan benytte dig af gangske gratis er den IT-hjælp, der tilbydes på Roskilde Bibliotek indimellem. Her kan du i tidsrummet 11-15:30 fange en IT-vejleder på biblioteket. Der vil også være en række foredrag og debatter, som du kan deltage i. Nogle vil koste penge, og andre vil være helt gratis.

Roskilde Bibliotek tilbyder også guitarlab, hvor du kan få din guitar eller bas justeret eller fikset, hvis den er gået i stykker. Og så vil der selvfølgelig også være en masse for børnene, blandt andet slik og biler. Dette er blot et udpluk af de mange arrangementer og aktiviteter, der er på Roskilde Bibliotek. De andre fem biblioteker har også mange arrangementer, og du kan tjekke aktivitetskalenderen ud på roskildebib.dk.