Guide til booking af musik

Musikken kan sagtens gøre hele forskellen til en fest. Musikken er nemlig med til at skabe den stemning, som vi befinder os under til arrangementet, og dermed altafgørende for, hvor sjovt og fornøjeligt vi har det.

Men hvordan finder man den perfekte musik til sin fest? Vi har set nærmere på det her.

Kend dit publikum

Når du skal finde musik til festen, må du først og fremmest vide, ”hvem” det er, du skal underholde. Måske er det et blandet publikum, som forventer en masse klassikere eller lyden af et bestemt årti? Måske er det en yngre forsamling med præferencer inden for en helt specifik genre?

Det kan også være, at festen har et tema, som skal følges? Det kan også være inden for et bestemt årti, men også inden for disko, filmgenre, rock eller noget helt andet. Mulighederne er mange, men det er helt essentielt, at du rammer rigtigt, hvis du vil ramme den rette nerve til festen.

Brug et bookingbureau

Den nemmeste måde at komme i kontakt med musikerne eller bandet på, er, hvis du bruger et bureau til at etablere kontakten. Det er let at håndtere booking af musik og underholdning, hvis du har at gøre med ét bureau, hvorfra du har frit valg på alle hylder. Desuden betyder det også, at du indgår kontrakten der og ikke selv skal håndtere musikernes krav eller forholde dig til en evt. aflysning direkte fra dem.

Dermed er der en ekstra sikkerhed, når du booker musik hos et bookingbureau, fordi du dermed har en mellemmand inde over, som skal håndtere alt på dine vegne.

Vær ude i god tid og hav en backup plan

Husk at når du booker musik, så skal du være ude i god tid. Der er ofte rift om de dygtige artister, så planlæg i god tid! Fordi der netop ofte er rift om dem, så sørg desuden for, at du har en plan b i hånden. Det gør det lettere at finde frem til et band eller en artist.