Forbered dig til din næste tur på festival

koncert

Hvert år bliver der afholdt et hav af festivaller i Danmark. Faktisk huser Danmark nordens største festival, Roskilde Festival, der også er Europas næststørste festival. Roskilde Festival startede som en lille festival i 1971, hvor det danske hippiemiljø kunne samles. I dag samles en blandet folk af mennesker hvert år på festivallen, der ligger lidt uden for den sjællandske by Roskilde. Med et åbent sind vil de fleste opdage den frie energi, der fylder festivallen. Planlægger du selv at lægge vejen forbi Roskilde Festival næste gang festivallen afholdes, er der her samlet et par tips til, hvordan du bedst muligt kan forberede dig på festivalsdagene.

De praktiske forberedelser

Allerede inden du køber din billet til festivallen skal have styr på alt den praktiske planlægning. Inden du køber din festivalsbillet skal du beslutte dig for, om du ønsker et længere ophold på festivallen, eller om du blot ønsker at nyde musikken en enkelt dag. Det er ikke alle, der ønsker at være afsted i en hel uge. Du bør derfor mærke efter med dig selv om det er det du ønsker. Når du køber billetter til festivallen, har du nemlig mulighed for at købe en billet, der gælder hele ugen eller billetter, der kun er gældende på én af festivallens musikdage. Du har dermed mulighed for at tage af sted på festivallen uden at du behøver slå lejr, og i stedet udelukkende nyde musikken. Så lav en forventningsafstemning med dig selv inden du køber billet til festivallen, så du ikke bliver skuffet. Derudover er det en god idé at købe en afbestillingsforsikring på din billet. Billetter til festivaller kan være en dyr omgang, og skulle du komme galt afsted, kan det betyde at en masse penge går tabt. Med en forsikring på dine billetter vil du i de fleste tilfælde kunne få refunderet det beløb, som du har brugt på dine billetter.

 

Få styr på din camp

Vælger du at købe billetter til Roskilde Festival, der er gældende for hele ugen, er det en oplagt idé at slå lejr på festivallen. Men dette kræver at du forbereder, hvordan du skal overnatte på festivallen. Er du ikke den store campist, og derfor er på bar bund i forhold til hvordan du sætter et telt op, så findes der en nem løsning for dig, nemlig et pop up telt. I stedet for at købe et traditionelt telt, som du kan bruge en hel time på at sætte op, så kan du købe et pop up telt, der på en måde sætter sig selv op. Med et pop up telt skal du blot åbne pakken, og teltet vil derefter folde sig selv ud, og stå klar til, at du kan benytte det. Det eneste du skal gøre for at tage dit telt i brug, er at sætte pløkker i jorden, så det ikke blæser væk, hvis vejret skulle være blæsende. Et pop telt er altså en god løsning for dig, der ikke har stor erfaring med at slå telte op.