Firmafest i Roskilde: Hvor, hvad og mad?

Det er de færreste, der ikke elsker en god fest. Og her er arbejdspladsen bestemt ingen undtagelse. Er du bosat i Roskilde eller omegn, og står du for planlægningen af den kommende firmafest med arbejdet? I så fald gør du klogt i at læse med her.

I dette indlæg forsøger vi at klæde dig godt på, så du kan besvare spørgsmålet: “Hvor, hvad – og mad?”, når du skal planlægge den perfekte firmafest i Roskilde.

Hvor – skal arbejde og fornøjelse adskilles fysisk?

Som festarrangør er noget af det vigtigste at få slået fast, hvor selve festen skal stå. Her taler vi både om den geografiske placering i Roskilde og omegn, og hvilken type lokale der skal danne de fysiske rammer om festen.

Her bør du og dine kolleger først og fremmest tage stilling til, om I ønsker at holde festen i andre lokaler end på arbejdspladsen. Mange personer kan eksempelvis have vanskeligt ved at koble fra og “forlade” arbejdets pligter mentalt, hvis de befinder sig på arbejdspladsen. Her vil leje af selskabslokaler i Roskilde være en mere formålstjenlig løsning. Omvendt vil det ofte være en dyrere løsning end privatfest på arbejdspladsen.

Roskilde tilbyder enormt mange flotte selskabslokaler samt restaurationer, der kan huse mange gæster. Og skulle I ønske naturskønne omgivelser lidt væk fra storbyens mylder, kan I med kort transporttid finde rolige og idylliske områder.

Hvad – påklædt eller udklædt til festen?

Det næste spørgsmål er “hvad?”. Det vil sige, hvilken type firmafest ønsker I egentlig? Dette skal I relativt hurtigt have afklaret, da det har afgørede betydning for, hvilke mentale såvel som fysiske “forberedelser” gæsterne skal gøre sig forinden.

Dette har ofte noget at sige i forhold til dresscoden til festen. Går I med den traditionelle firmafest, vil der ikke som sådan være de store krav til gæsterne – ud over formentligt at komme klædt på til fest. Men vælger I derimod en lidt mere anderledes og sjov temafest, vil det inkludere, at gæsterne kommer udklædt.

Det kan umiddelbart forekomme lidt mere besværligt og omstændeligt for gæsterne, der således skal til at finde og købe udklædning. Heldigvis findes der online et væld af mandekostumer såvel som kvindekostumer – til enhver anledning og til billige priser. Og det er desuden de færreste, der siger nej tak til en god udklædningsfest, hvor man kan få lov til smide hæmningerne og gemme sig lidt bag en maske.

Mad – er den hjemmelavede menu den mest vellavede?

Vi slutter indlægget af med spørgsmålet om “mad?”. Hvad skal I servere for hinanden og drikke til firmafesten? I manges optik vil den hjemmelavede løsning uden tvivl være den bedste. Her kan I helt selv være herre over menusammensætningen og tage højde for specifikke temaer, krav, allergier og lignende. En fleksibel og ofte ret billig løsning.

Dog er det langt fra altid, at den hjemmelavede menu også er den mest vellavede og veltilberedte. Roskilde bugner med det ene gode catering-tilbud fra restauranter, caféer og kæder, der kan levere smagfulde menuer til alt lige fra julefrokost, sommerfest eller en helt tredje anledning. Dette vil give dig og dine kolleger mindre arbejde forinden og under selve festen.

Vi håber, at du og I nu har fået inspiration til selv at planlægge jeres egen firmafest.