4 oplevelser du ikke må misse i Roskilde

Når talen falder på Roskilde, kommer de fleste uvægerligt til at tænke på Roskilde Festival. Men byen har mange andre oplevelser at byde på. Er du på visit i Roskilde, eller mangler du som bosiddende i byen bare lidt inspiration, så får du her en guide til, hvilke oplevelser der er værd at besøge i Roskilde.

Vikingeskibsmuseet

Er du typen, der bare ikke kan få nok af at grave i vikingetiden, så er Vikingeskibsmuseet i Roskilde lige noget for dig. Her er temaet for museet vikinger, søfart, bådbygning og meget mere. Museet åbnede tilbage i 1969, efter man udgravede en række vikingeskibe. Skibene blev navngivet Skuldelev 1 til 6 efter byen, hvori de blev udgravet.

Museet byder også på rekonstruktioner af gamle skibe. Her har man gået fuldkommen autentisk til værks og fremstillet skibene ud fra vikingernes originale metoder og ved hjælp af værktøj, der svarede til vikingetidens værktøj.

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er et arkitektonisk mesterværk, der i sandhed er et besøg værd, hvis du er på disse kanter. Domkirken er udpeget af UNESCO’s verdensarv. Og med en alder på over 1000 år er der samlet masser af kultur, historie og religion under dens smukke himmelstræbende hvælv.

Domkirken er også hvilestedet for mange danske konger og dronninger, der er blevet stedt til hvile her. Faktisk menes både Harald Blåtand og Svend Tveskæg at skulle være begravet i kirken, selvom det præcise værested for deres grave ikke er kendt.

Ragnarock

Museum Ragnarock er et museum for pop, rock og ungdomskultur. Her kan du opleve musikken på en helt ny måde. Museet er nemlig et musikeksperimentarium, hvor du kan se, høre og føle dig gennem de sidste årtiers historie inden for rytmisk musik.

Men selvom museet er rimelig rock’n roll, så skal du stadig lade pakken med cigaretter blive liggende derhjemme. Så husk dine alternativer, hvis du lægger vejen forbi Ragnarock. Til gengæld må du headbange lige så tosset, du vil.

Roskilde museum

Midt i Roskilde by ligger Roskilde Museum i Sankt Ols Stræde. Museet holder til i to af byens mest fremtrædende historiske bygninger, nemlig Sukkerhuset og Liebes Gård. Museet emmer af historiens vingesus, og her kan du gå på opdagelse i byens interessante kultur og historie.

Disse fortællinger bliver ikke mindre spændende og dramatiske af, at de er tilsat elementer som billeder og lyd samt interaktive elementer. Du får så at sige mulighed for at træde ind i historien. Og som en af Danmarks mest betydningsfulde historiske byer, er der nok materiale at tage fat på.