Kendte danskere

Denne artikel er sponsoreret

 

Vi ser dem på TV og vi hører dem i radioen. Danske kendisser er elsket af mange, og vi følger deres professionelle liv såvel som deres private på sociale medier. Kendte danskere er kendte for forskellige talenter, som for eksempelvis sport, tv-optrædener og madlavning, og fælles for dem alle er, at de giver noget ekstra af sig selv på sociale medieplatforme. Det er også derfor, vi føler, at vi kender dem og udviser sympati  for dem, når de gennemlever svære perioder, eller glæder os på deres vegne, når de har succes. Læs mere på www.kendte.dk. 

Roskildes bysbørn

Roskilde er en fantastisk by på Sjælland, og byen er blevet verdenskendt på grund af Roskilde Festival, der er nordeuropas største musikfestival. Men ud over at huse den populære festival, har Roskildes beboere andre ting at prise sig stolte over. Roskilde er nemlig fødebyen for en lang række prominente danskere, der har opnået enorm høj succes. Motorsportstjernerne Jason Watt og Kevin Magnussen er begge børn af Roskilde. Roskilde er senere også blevet døbt ‘motorsportens hjemmebane’. Anerkendte politikere er også fra Roskilde, som for eksempelvis Louis Pio. Louis Pio grundlagde Socialdemokratiet, som først havde navnet “Den Internationale Arbejderforening for Danmark”, i 1871. Roskilde er også fødeby for personligheder indenfor den kreative branche, som for eksempelvis komiker Simon Jul Jørgensen og skuespiller Thure Lindhardt. 

Oplev Roskilde

Roskilde byder på en lang række varierende og spændende oplevelser. Går man en tur igennem Roskilde by, kan man næsten fornemme, hvordan byen var en vigtig by allerede i middelalderen. Domkirken, samt flere klostre, er eksempler derpå, og Roskildebispen var en af de mest magtfulde mennesker i Danmark. Roskilde domkirke er i dag kommet i fint selskab med blandt andet indiske Taj Mahal på UNESCO’s verdensarvsliste, og er altså et must-see. Roskilde domkirke har desuden været kongehusets gravkirke gennem århundrede, og disse grave fortæller, sammen med kalkmalerier og kunst, Danmarks historie gennem 1000 år. Foruden domkirken er Vikingemuseet også et velbesøgt og populært museum i byen. Vikingetemaet gennemsyrer mange af Roskildes seværdigheder og attraktioner, og Museum Ragnarock er endnu et godt eksempel herpå. En anden ting, der karakteriserer Roskilde, er musikken, og Museum Ragnarock er da også Danmarks nationale kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og musikkulturer.

Roskilde festival er musik og velgørenhed

Musik er en af årsagerne til, at Roskilde årligt besøges af tusindvis af mennesker fra hele verden. Roskilde Festival trækker årligt 100.000 mennesker til byen, og er i denne periode i sommerhalvåret landets fjerdestørste by. Roskilde Festival blev etableret i 1971 og var stærkt inspireret af blandt andet Woodstock Festival. Festivalen har et humanitært fokus, og hvert år går festivalens overskud til kulturelle formål og velgørende arbejde verden over. De musiske oplever, som du kan opleve på festivalen, er mangeartede, og de fleste kommer hjem fra festivalen med musikoplevelser i bagagen, som vil ændre deres syn på musik for altid. Festivalen har siden sin start haft et stort fokus på rockmusikken, men har i de senere år spredt sine genrer mere ud, så du også kan opleve store pop- og hiphop sensationer på festivalen.