Sådan kan du forbedre forholdene på kontoret

Forholdene på kontoret er essentielt for det arbejde, der udføres på kontoret. Jo bedre miljøet er, jo bedre forudsætninger har medarbejderne for at udføre et godt stykke arbejde. Herfor kan det være en fordel selv at lave små ændringer for at forbedre forholdene, da selv de små procenter her kan have en større betydning for medarbejderne.

Daglige udluftninger forbedrer indeklimaet

Udluftning på kontoret har en stor betydning for indeklimaet, og det har samtidigt en betydning for, hvor friske medarbejderne føler sig. Derfor kan det være en fordel løbende på dagen at lave nogle skemalagte udluftninger, så I får udskiftet luften og på den måde forholder jer friske i hovedet.

Høretelefoner kan gøre det lettere at koncentrere sig om arbejdet

Når der sidder mange på et kontor, kan det være en udfordring at holde støjniveauet helt nede, fordi nogle skal snakke i telefon, der er bevægelser, folk der bevæger sig forbi og meget andet. Dette leder til forstyrrende støj. Derfor kan det være en fordel at investere i hovedtelefoner fra eksempelvis steelseries til medarbejderne. På den måde vil de ikke i samme høje grad blive forstyrret af lyde omkring sig og på den måde bedre kan koncentrere sig om arbejdet. Det er også gældende for telefonopkald, hvor hovedtelefoner er en fordel, da der ikke kommer andet lyd og forstyrrer opkaldet. Det er især også vigtigt i en tid, hvor online møder er begyndt at vinde ind.

Små sociale tiltag kan forbedre arbejdsmiljøet

Det kan også være, at man i løbet af en uge arrangerer små sociale tiltag, der gør, at medarbejderne kommer nærmere hinanden og på den måde får et bedre socialt miljø. Det vil også gøre, at de får en del lettere ved at arbejde sammen og hjælpe hinanden med at få løst opgaverne. Samtidigt får medarbejderne et bedre sammenhold og gode fornemmelser på kontoret.