Sådan finder du et firma, der kan hjælpe dig med energioptimering af et ældre hus

Ældre huse bruger ofte meget strøm. Hvis du ejer en ældre bolig, så har du sikkert bemærket, at folk med spritnye boliger får lavet en masse smarte energivenlige løsninger, og tilbage står du så med den gamle bolig, hvor kilowattene flyver afsted, når eksempelvis vaskemaskine og tørretumbler er i brug.

Med en energioptimering, har du muligheden for at lave en fornuftig investering, der vil tjene sig selv hjem igen efter nogle år. I denne artikel vil vi se nærmere på energioptimering af ældre huse.

Hvad er en energioptimering?

En energioptimering består af flere trin. Først og fremmest skal de ting, der sluger meget energi fra forsyningsnettet findes. Dette gøres gennem en analysering og overvågning af de forskellige områder, der bruger energi. Derefter skal disse områder energioptimeres.

Du kan som regel energioptimere alle apparater, der får el fra dit forsyningsnetværk. Det betyder ikke, at alle apparater er lige gode investeringer at energioptimere, men hvis du fokuserer på områder som lys, hårde hvidevarer og lignende, så er du godt på vej imod en god energioptimering af din bolig.

Ud over en optimering af elektriske apparater, så inkluderes der også en analyse i forbrugsmønstre, når der foretages en energioptimeringsundersøgelse af hjemmet. Det vil sige, at det ikke kun handler om at effektivisere selve apparaterne – det handler også om at effektivisere beboernes adfærd.

Ingen udskiftning – blot forbedring

Modsat energieffektivisering, så omhandler en energioptimering ikke en masse udskiftninger. I stedet er der her tale om proces, hvor det handler om at få mest muligt ud af de eksisterende elinstallationer – og særligt forbrugsvaner. Kombinerer du energieffektivisering med energioptimering, får du den helt perfekte kombination, og så kan du spare en hel masse penge på forbruget.

I dag er der flere og flere, der vælger at energioptimere deres ældre huse. Det sker ofte, fordi der på sigt netop er rigtig mange penge at spare. De penge kan bruges på så mange andre ting – især hvis du eksempelvis lever på pension og gerne vil have pengene til at strække mest muligt.

Der er også folk uden nogen former for økonomiske kvaler, der vælger at bruge meget energi på energioptimering. Her er det en anden ting, der ligger bag – nemlig grøn tankegang. Når man vælger at få sit ældre hus energioptimeret, så hjælper man nemlig med at reducere mængden af CO2 udslip i verden. Der er således flere forskellige grunde til, hvorfor du bør lade dit hus blive energioptimeret.

Hvis du gerne vil undersøge mulighederne for, hvordan dit hus kan blive energioptimeret, så kan du bestille en såkaldt termografisk undersøgelse. Denne afslører, hvor i dit hus dit varmetab er allerstørst. Dette giver dig en idé om, hvor du først skal energioptimere.