Sådan får du pæne udendørsfliser

Gamle slidte fliser der engang var hvide, men i dag snarer ligner indersiden af en skorsten fyldt op med skidt og snavs. Vi kender alle nogle der har fliser, der ser sådan ud. Og lad os være ærlige – det ser ikke særligt pænt ud. Der er mange gode grunde til at vælge at anlægge fliser i indkørslen, i haven og på terrassen, men vælger du at gøre det, kan det klart anbefales, at du med jævne mellemrum sørger for at rense og vedligeholde dine fliser. Dette kan du vælge at gøre selv, hvilket du her kan læse hvordan du gør. Alternativt kan du bestille et firma til at gøre det for dig, som kan hjælpe dig med en hurtig og grundig behandling af fliserne, samtidigt med de sparer dig for alt arbejdet. For hjælp til rens af fliser, er det bare at kontante Steck Fliserens og få et tilbud på en fliserensning i Roskilde

Første skridt – rengør fliserne

Før du går i gang med selve rensningen af fliserne på egen hånd, er det vigtigt at du først fjerner ukrudtet der vokser op mellem fliserne samt fejer og vasker fliserne grundigt så snavset ikke kommer i vejen for den fliserens du senere skal bruge. Skrub godt til med kosten, når du fejer fliserne bare med vand, men gør først dette, når du allerede har fjernet alt ukrudt. Gerne med en ukrudtsbrænder.

Fordele ved fliserens

Når fliserne er nogenlunde fri for skidt og snavs, skal du gøre fliserne våde, hvorefter du skal fordele fliserensen på fliserne du ønsker at rense, og lad fliserensen sidde lidt tid, mens det gør sit arbejde. Fliserens kan købe i de fleste byggemarkeder i flerkilosdunke. Der findes ligeledes flere typer af fliserens, hvor de dyre produkter er god i forebyggelsen mod alger, ukrudt og lignende.

Skrub til

Når fliserensen er fordelt og har lagt en del tid, er det tid til at skrubbe efter. Anskaf dig en udendørs kost og skrub godt til. Husk at lægge kræfter i og være grundig. Det kan betale sig at gå over fliserne en ekstra gang, for at sikre dig, at alt er blevet godt og grundigt skrubbet. Når du er færdig med dette, skyller du efter med rent vand. Find her gerne kosten frem igen, og skrub endnu engang til for at få de sidste rester af fliserensen af. Har du en højtryksspuler kan denne sagtens tages i brug her, da denne vil gøre arbejdet i sidste fase noget lettere.