Hvad laver en landinspektør?

Står du og skal i gang med et stort eller mindre byggeprojekt rundt omkring i det danske land, så er det vigtigt, at du er klar over, hvorvidt du skal have kontakt til – og eventuelt samarbejde med – en professionel landinspektør.

Men hvad laver en landinspektør egentlig helt præcist?

Den helt brede vifte

En landinspektør har en meget bred vifte af forskellige arbejdsområder. Det spænder fra alt mellem den juridiske baggrund til reel opmåling af faktiske grunde. Den helt store vifte af arbejdsområder er nok med til at gøre det en smule besværligt at rent faktisk beskrive hele arbejdsområdet.

Set på en smule mere simpel måde så skal landinspektøren være med, når der skal findes matrikelgrænser på jordstykker. De er med, når huse skal placeres korrekt på grunden, og når det skal opmåles. Det er derfor lige så vigtigt, at de kender alle de lovmæssige og juridiske regler, der findes på området.

Hvornår skal du bruge en landinspektør?

Der er flere forskellige tidspunkter, hvor du skal tage kontakt til en professionel landinspektør. Skal du eksempelvis i gang med et større byggeprojekt på et stort areal af land, er landinspektøren med til at fastlægge skel. De er også med til at udstykke de jordstykker, som byggeprojekter bruger.

Valget af en landinspektør er altså samtidig valget af den professionelle tilgang til et byggeprojekt og til ens arbejde set sådan helt generelt. Det er naturligvis altid fornuftigt at gå den professionelle vej, da det netop er med til at forsikre, at byggeriet bliver foretaget korrekt – helt fra starten af.

Det er ikke alle, som helt præcist kan beskrive, hvad en landinspektør rent faktisk laver. Men det er vel heller ikke nødvendigt, så længe man ved, at man skal have fat på en. Vi kan naturligvis ikke vide alt om alt. Det er vel lige præcis derfor, vi har eksperter inden for forskellige områder.