Har du en irriterende træstub i haven, som du bare ikke kan komme af med?

Måske er det blevet tid til at få fældet nogle større træer for at skabe mere lys og luft i haven, eller måske har du været i gang og står nu med en eller flere stubbe, du bare ikke kan komme til livs? Gamle træer kan have meget store stubbe med dybe rodnet og de kan være meget svære at fjerne. Der er flere måder, man kan fjerne en træstub på:

  • Opgravning. Ofte indebærer det et stort og slidsomt grave og hive arbejde at få de genstridige rødder op.

  • Afbrænding. En anden metode er at brænde stubben væk med hjælp af et bor og noget lampeolie. Den metode virker bare kun i en periode med tørt vejr, så stubben er tør nok til at brænde. Det er en tidskrævende, men hyggelig metode.

  • Stubfræsning. Den hurtigste og letteste måde at slippe af med en træstub.

Hvad er stubfræsning?

Stubfræsning foretages med en særlig maskine, der fræser stubben væk, så der med det samme kan lægges jord og plantes nyt der, hvor den gamle stub fyldte før. En stubbefræser kan fjerne stubbe helt ned til 30 cm under jordhøjde.

Der findes stubfræsere i forskellige størrelser, der passer til alle slags træstubbe. Det er vigtigt at vælge den rette størrelse, så det kun er stubben, der bliver fræset og ikke fliser eller anden beplantning.

Det kan være en god idé at overlade opgaven til en fagmand.

Det er muligt at leje stubfræsere, men det kan nogle gange være både nemmere og sikrere at overlade opgaven til en fagmand. Det er ikke en stor udskrivning og så slipper du for at pukle med den genstridige stub.

Kig gerne her, hvis du har brug for hjælp med træbeskæring i Roskilde og fjernelse af de tilbageværende stubbe.