Alt du skal vide om terrasser og terrasselægning

Hvis ikke allerede du har en terrasse i din have, er der mange gode grunde til at overveje at lægge en. En terrasse er perfekt til de sommeraftener, hvor du er sammen med dine venner eller familie til noget god mad og kolde drikkevarer. Men den er også helt ideel til de dage, hvor du trænger til at være dig selv og slappe af i det gode vejr.

Men hvad er værd at vide om terrasser? Og hvordan kommer du i gang med at lægge en?

Beslut dig for den bedst mulige placering

En terrasse er ikke noget, du bare lige hurtigt bikser sammen. Det behøver ikke at være besværligt at lave en terrasse, men det kræver forskellige overvejelser både inden og undervejs. Før du går rigtigt i gang med noget, skal du overveje, hvorhenne din terrasse skal ligge. For at du får mest muligt ud af din terrasse, skal den nemlig ligge rigtigt. Du skal bl.a. tænke over:

  • hvor der er flest solskinstimer i din have

  • hvor der er mest læ

  • hvor du har mest privatliv

Overvej materialevalg og design

Du kan lave din terrasse af mange forskellige materialer. Der er ikke nødvendigvis noget, der er bedre end andet. Derfor afhænger det mere af, hvilket look du foretrækker. Du kan også tænke over, hvad der passer bedst til din bolig. Er det en klassisk træterrasse, en stilren fliseterrasse eller noget helt tredje?

Du skal derudover gøre dig tanker om, hvor stor din terrasse skal være, og hvilken form den skal have.

Byg din terrasse lidt ad gangen

Hvis du kaster dig ud i at lave din terrasse selv, er det bare at tage én ting ad gangen. Den rette fremgangsmåde afhænger af dit materialevalg m.m. Men det er hverken svært eller kompliceret at bygge en terrasse, når først du har en plan over, hvad der skal ske.

Vedligehold din terrasse nemt

Når din terrasse er helt ny, har den ikke det store behov for vedligeholdelse, men efterhånden bliver den mere og mere slidt. Heldigvis kan du sagtens friske din terrasse op, når den får brug for det. Hvordan du bedst gør det, afhænger af hvilken type terrasse du har. Hvis du f.eks. har en terrasse af fliser, pynter det rigtig meget med en ny omgang flisesand. Men hvis du har en terrasse af træ, kræver den måske en slibning og et lag olie.

Dæk din terrasse af med et læhegn

Der er ingen tvivl om, at det ikke altid er til at regne med det danske vejr. Hvis du skal have så meget brug ud af din terrasse som muligt, er det derfor en fordel at dække den lidt af med et læhegn. Et hegn langs én eller flere sider af din terrasse sørger for, at du ikke behøver at sidde i blæsevejr. Der er ikke noget ved at sidde og fryse i blæsevejr, men hvis du sætter et læhegn op, slipper du for det.