Skab den perfekte have

Det er altid dejligt at have en have, men det kan også være en byrde, hvis man ikke ved hvad man skal bruge det til. I så fald kan man forsømme at bruge haven og som konsekvens kan haven bliv overgroet og ikke specielt rar at være i. I denne guide lærer du om tre ting, som enhver have bør have og som da vil kunne invitere til hyggelige stunder med venner og familie. Og har du ikke selv de grønne fingre til at gøre drøm til virkelighed, kan en Anlægsgartner nær Roskilde hjælpe med opgaven.

Blomsterbedene

Et flot blomsterbed eller måske endda flere bede spredt rundt omkring i haven bringer et smukt og levende udtryk. Det er næsten som at male med naturens farver, når du planter stauder, tulipaner og roser i alverdens farver i forskellige kombinationer. Det bringer også liv i form af sommerfugle og honningbier, som lever af den søde nektar fra blomsterne. Så gør naturen – og din have – en tjeneste og plant nogle blomster.

Et hyggeligt hjørne

En god have skal ikke blot være flot at se på, men også hyggelig at være i. Derfor er det en fantastisk idé at skabe et sted i haven, hvor man kan samles på varme dage og lune aftener over noget god mad eller et glas vin. En terrasse med pergola eller måske et lysthus kan danne ramme om utallige hyggelige stunder. Du kan selv kaste dig ud i byggeprojektet eller købe færdigbyggede løsninger i mange have- og byggemarkeder.

Gro mad til køkkenet

Det her er til den praktiske person, som gerne vil have noget konkret ud af sin have, og det må man sige, at en køkkenhave giver. Grønsager og bær fra haven er en godt, smagfuldt og spændende tilskud til aftensmaden og en rabarbertærte er bare lækrere, når man selv har groet rabarberen.