Sådan øger du værdien på din lejlighed i Roskilde

Har du en ejerlejlighed i Roskilde? Måske skal du sælge den på et tidspunkt, eller måske vil du bare vedligeholde den. Uanset om du skal sælge eller vedligeholde den, er det vigtigt, at lejligheden får den bedst mulige værdi i sidste ende.

I dette indlæg har vi samlet inspiration til, hvordan du kan øge værdien på din lejlighed i Roskilde. Vi har samlet nogle små tips, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du skal gribe det an.

Lav selv forbedringer i lejligheden, HVIS du har kompetencerne

Er der nogle ting, der skal forbedres i lejligheden, vil det helt klart bedst kunne betale sig, hvis du gør det selv. Håndværkere kan være dyre i drift. Den øgede værdi, du skaber, kan derfor blive ædt op af udgifterne til håndværkere.

Det kan være alt fra køkken til badeværelse, der trænger til en opfriskning. Det kan også være mindre forbedringer, der alligevel kan gøre en forskel for lejlighedens værdi.

Hvis du ikke har kompetencerne til at lave forbedringerne selv, skal du holde dig fra det. Prøver du febrilsk at springe ud i det, kan det ende i noget makværk. Det kan derfor gøre større skade end gavn, hvis du selv bevæger dig ud i forbedringerne.

Vær derfor meget selvkritisk med, om du egentlig har kompetencerne til selv at klare det. Må du erkende, at det har du ikke, er det bedre at lade andre om forbedringerne. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være en håndværker. Du har sikkert en i din familie eller vennekreds, der kan hjælpe dig.

Har du en altan?

Har du ikke allerede en altan til din lejlighed, kan det være værd at overveje at få lavet. Det er nemlig noget, der kan øge værdien på din lejlighed betydeligt. Altaner er altid populære. Derudover er der også en tendens til, at lejligheder med altaner bliver hurtigere solgt. Det kan derfor være en god investering.

En altan koster selvfølgelig lidt at få opsat. Du får dog ofte investeringen igen, når du engang skal sælge lejligheden. Du kan for eksempel overveje en stålaltan. Der findes også andre former for altaner. Det vigtigste er, at du finder en, der passer til bygningen, hvor din lejlighed er placeret.

Hvis du skal have en altan, skal du finde balancen imellem størrelse og pris. Det betyder, at den helst skal være så stor som muligt. Budgettet skal dog ikke løbe løbsk, da det måske så ikke vil være alle pengene, du får igen ved et salg. Find derfor en god mellemvej.