Hvorfor skal du købe vinylgulve?

Skal dit nye gulv være billigt, slidstærkt og rart at går på? Så er et vinylgulv fra FlotteGulve.dk måske det helt rette gulvvalg for dig.

Modsat eksempelvis et trægulv, så er et vinylgulv et kunstigt produkt, hvilket både medfører ulemper, men i særdeleshed fordele.

Ulempen er, at du med et vinylgulv ikke bringer et stykke af naturen ind i din bolig, hvilket selvfølgelig er ærgerligt, da undersøgelser har vist, at det kan virke afstressende af bringe naturen ind i boligen. Denne effekt kan du dog også opnå med træmøbler planter osv.

Fordelene er til gengæld, at du får et forholdsvist billigt og robust gulv, der eksempelvis er modstandsdygtigt overfor vand.

Et vinylgulv er slidstærkt og kræver udover almindelig støvsugning og gulvvask ingen pleje, du kan dog forlænge gulvets levetid, hvis du en gang imellem giver det en gang vinylpleje.

Et vinylgulv er blødt, hvilket gør, at det er rart at gå og lege på, samtidigt føles et vinylgulv lunt, hvis du går på det med bare tæer.

Udover prisen er en anden meget vigtig fordel ved at et vinylgulv er kunstigt, at det kun er designeren og producentens fantasi, samt selvfølgelig efterspørgslen, der sætter grænser for, hvordan et vinylgulv kan se ud. Når du skal vælge vinylgulv er der derfor mange forskellige smukke designs at vælge imellem.

Du kan således både få vinylgulve med trælook, klinkelook og ensfarvede samt mønstrede vinyler. Et vinylgulv kan derfor anvendes til at få et strejf af farve ind i din indretning.

Traditionel blev vinylgulve solgt på rulle ligesom et væg-til-væg gulvtæppe, men i dag findes vinylgulve også med kliksystem, hvilket også kaldes en klikvinyl. Disse har generelt længere garantier end en rullevinyl og er samtidigt lettere at montere og afmontere, da de ikke skal fuldlimes. Modsat en rullevinyl, der skal fuldlimes, hvis den lægges i flader på mere end 20 kvadratmeter.