Få styr på udendørsarealerne året rundt

Er du ansvarlig for udendørsarealerne i en virksomhed eller boligforening? Så ved du med garanti også, hvor mange ting man er nødt til at have med in mente, når man planlægger. Det nytter ikke noget, hvis man kun har styr på det en del af året – det er nødvendigt at være klar på alle sæsoner. Det gælder blandt andet snerydning og glatførebekæmpelse, der virkelig kan være nødvendigt i vinterhalvåret, hvor det kan blive voldsomt glat.

Hvis I har arealer, hvor beboere, medarbejdere eller gæster kommer forbi, er det nødvendigt at I er sikre på, at der er helt ryddet, så man ikke pludselig risikerer, at der er en, der falder. Det ville både være enormt ærgerligt for personen, men kan også være skyld i, at der bliver startet en forsikringssag, fordi vejene og gangarealerne ikke har været tilpas godt sneryddet. Her kan det virkelig være praktisk at få et firma til at hjælpe sig med opgaven.

Bliv skyggen kvit

En anden ting, der kan virke generende, er skygge. Det kan være, I ikke har tænkt voldsomt meget over det, men har I lagt mærke til, at det ofte er nødvendigt for jer at tænke lyset indenfor allerede tidligt på eftermiddagen? Nogle vinduer vender væk fra solen, og det er svært at gøre noget ved, men andre er lige i solen – her står der bare træer i vejen. Det kan være, træfældning faktisk er vejen frem?

Træfældning kan godt være en temmelig stor opgave. Hvis der er tale om små træer er det måske noget, man selv kan klare, men det er bare meget sjældent, at det er nødvendigt at fælde små, unge træer. Større og ældre træer derimod kræver ekspertise og de rette godkendelser, og det er noget af det, der virkelig er vigtigt at have styr på – så træerne ikke pludselig vælter den forkerte vej.