Alt du skal gøre for at pleje og passe på din bil

Når du har en bil, er du også interesseret i at passe så godt på den som muligt. Dog er det ikke sikkert, at du er klar over, hvordan du bedst gør det. Selvom du har en bil, er du ikke nødvendigvis ekspert i biler. Derfor kan det være rart med nogle gode tips til, hvordan du passer bedre på din bil.

Hvis du sørger for at bruge lidt ekstra tid på pleje af din bil, vil den også holde længere, og du vil undgå flest mulige skader.

På særligt godt på din bil i vinterperioden

Det er vigtigt, at du passer på din bil hele året rundt, men særligt om vinteren er den udsat. Det skyldes kulde, fugt, salt på vejene og den slags. Det slider hårdt på din bil, så der er det godt at være særligt opmærksom. Blandt andet skal du være god til at få vasket din bil. Hvis der sætter sig en masse skidt og snavs såsom vejsalt under bilen, kan det sætte sig og ruste.

Hvis du gerne vil skåne din bil mest muligt, skal du vaske din bil i hånden. Det slider nemlig ikke på samme måde på lakken, så det er en mere skånsom metode. Dog er det ikke altid, at du har lyst til at stå ude i kulde og frost og vaske din bil, så du kan selvfølgelig sagtens køre i vaskehallen en gang imellem.

Samtidig er det en god idé at give din bil en undervognsbehandling, hvis du vil undgå rust i vinterperioden.

Pas på din bils indre

Når du skal passe på din bil, er det både det indre og det ydre, det gælder. Det er altid godt at holde din bil flot og ren indvendig. Det er ikke nødvendigvis noget, der vil forlænge din bils levetid, men til gengæld vil det øge din køreglæde, imens du har den. Det er langt mere lækkert at køre rundt i en bil, der ser nydelig ud indvendig.

Det kan også være, at sådan noget som frontpanelet trænger til en udskiftning. Hvis noget er slidt eller i dårlig stand, kan du altid overveje at skifte det ud. Solaris cast acrylic cover glass fra PSC kan f.eks. bruges, hvis du vil have udskiftet frontpanelet i din bil.

Hold altid godt øje med din bil

Et generelt godt tip er at holde øje med din bil. I virkeligheden kan du ofte bruge din sunde fornuft, når det handler om passe godt på din bil. Hvis noget begynder at sige eller føles anderledes, kan du vælge at besøge din lokale mekaniker for at få tjekket op på det. Ellers kan du selv holde øje med generelle ting såsom dæktrykket, dybden på dine dæk, lys og lygter, motorolie, kølervæske osv.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge andre om hjælp. Ellers er der aldrig noget i vejen med at besøge mekanikeren for en sikkerheds skyld.