At finde den rette kaffekværn er som en videnskab

Kaffe er blevet en livsstil for rigtig mange danskere. At finde de rette bønder, få dem kværnet på den rigtige måde og få brygget sin kop kaffe lige præcis som man kan lide den, kan der bruges rigtig meget tid på. Og det gør der.

 

En stor del af dansk kultur

Kaffe kommer oprindeligt fra Afrika, men er blevet en stor del af dansk kultur. Danskerne er blandt de mest kaffedrikkende i verden. Både om morgenen, om eftermiddagen og om aftenen drikker rigtig mange danskere kaffe. Og specielt de seneste år er de at tilberede og nyde kaffe blevet til noget, der nærmer sig en livsstil. Kaffen skal nydes, men det skal gøres på den rette måde.

 

En kaffekværn skal der til

Kaffen laves ud af kaffebønner, der efter at være blevet tørret, skal kværnes inden de kan opløses i vand og dermed blive til den kaffe vi drikker. Tidligere har det været mest udbredt at købe kaffe i poser fra supermarkedet, hvor kaffen var kværnet, og dermed klar til brug. Men skal man have det optimale aroma og smag ud af sin kaffe, skal den helst kværnes lige inden kaffen brygges. Den bedste løsning er en manuel kværn, hvor det hele foregår via håndkraft. På den måde får man selv følelsen i kroppen med processen og får oplevelsen af aromaen hele vejen i processen. Men selvfølgelig kan man benytte en elektrisk kaffekværn, få en lettere proces og få et super godt resultat.

 

Der er også rengøringen

Når du skal vælge din kaffekværn, er der selvfølgelig en række parametre, du skal tage hensyn til. Du kan selv gøre research og spørge dig frem eller du kan læse online om kaffekværn i test. Noget af de vigtigste er, at kaffen kværnes/males ensartet hver gang, og du dermed ved hvordan du skal dosere vand til din kaffebrygning. Og så skal du vælge en kaffekværn der gør det mere overskueligt når du skal kværne til henholdsvis en espresso eller til en klassisk kop kaffe. Sidst men langt fra mindst skal du overveje hvordan du forholder dig til rengøringen af din kaffekværn. Man kan ikke komme udenom, at det kan være et stort stykke arbejde at gøre kværnen ren. Derfor skal du være bevidst om du orker dette arbejde.

 

Brug stempelkande

En god måde at få en lækker kop kaffe ud af det kaffe som du kværner er at bruge en stempelkande til at få brygget kaffen. Metoden med en stempelkande sørger for at holde alt smag og aroma i kaffen. Oplevelsen bliver så meget bedre og så kan du servere kaffen med god samvittighed.